+31(0)598 394 035

Steel Tower Europe Group

gespecialiseerd in de productie van recyclebare stalen windmolen-torens.

Modulaire stalen windmolentorens (MST) gebouwd door Steel Tower Europe

Modulair Steel Towers

Het concept van de Modular Steel Tower (MST) houdt in dat de stalen toren van een windmolen volledig voorbewerkt en voorbereid als bouwpakket wordt geleverd. Lees hier meer over de techniek van de MST.

Duurzaamheid als leidraad bij de productie van windmolentorens voor Steel Tower Europe

Duurzaamheid

Met duurzaamheid bedoelen we niet alleen een produkt wat lang meegaat, maar wat ook op verantwoorde wijze is geproduceerd. Hoe we dit doen, lees je hier.

Staalbewerking als ambacht

Modern vakmanschap

De produktie van de Modular Steel Tower berust op oude vakmanschap en jarenlange ervaring in staalbewerking. Gecombineerd met de modernste technologie en precisie wordt er een kwalitatief hoogstaand produkt geleverd voor de Europese windmolenmarkt.

Duurzaam stalen windmolentorens produceren

Onbegrensd duurzaam

Steel Tower Europe Group staat voor onbegrensd duurzaam. Een breed begrip, ‘duurzaam’, maar de rode draad binnen ons bedrijf. Elke stap die we zetten binnen de Steel Tower Europe Group zetten we met de gedachte een positieve bijdrage te leveren aan mens en natuur. Zo produceren we lokaal, en de exportfabrieken en kantoren worden verwarmd middels infrarood. Daarnaast hebben we het gehele productieproces in eigen hand om vanuit één organisatie zo efficiënt en duurzaam mogelijk te opereren.

Innovatie in staalwerk bij Steel Tower Europe

Ontwikkeling en innovatie

Steel Tower Europe Group heeft in samenwerking met wereldspelers in de windturbinemarkt de gehele productie weten te verduurzamen, door te kijken naar het design, het transport, en het gehele productieproces . Het SteelTower concept is modulair van opzet en bespaart zo materiaal, compleet van staal dus recyclebaar en bestaat uit allemaal losse onderdelen. Door deze losse onderdelen kunnen ongekende hoogtes bereikt worden, en is het transport eenvoudiger en efficiënter uit te voeren.

STEG levert kwaliteit en precisie op grote schaal

Grootschalig kwaliteitswerk

Voor de productie en logistiek van de modulaire stalen torens (MST) moeten we voldoen aan de eisen van grote spelers in de windturbinemarkt wereldwijd. Dit houdt in dat onze producten voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen, en onze logistiek is ingericht op een productiesnelheid van 800 ton staal per week. We kunnen snelheid en kwaliteit leveren op enorme schaal, wat de windmolen- en staalindustrie voordelen oplevert.

Werkgelegenheid in Noord-Nederland door grote windmolen-orders

De winst voor Noord-Nederland

De grote exportfabriek levert Noord-Nederland op alle fronten voordelen. De know-how van de medewerkers in combinatie met de grootte van de fabriek is uitzonderlijk. Voordelen voor andere bedrijven uit de industrie omdat deze gebruik kunnen maken van de faciliteiten. Daarnaast is er veel mankracht nodig, hetgeen werkgelegenheid voor langere tijd schept. Dit levert voor Noord-Nederland economische voordelen op: het resulteert in meer werkgelegenheid, in een fabriek met ruime capaciteit en de meest geavanceerde machines.

Ondernemingen binnen de Steel Tower Europe Group

SteelCare BV

Hoogwaardige conservering, straling en coating van extreem grote industriële staalconstructies.

Steelcare Hoogezand bewerkt en coat stalen onderdelen voor stalen windmolentorens

Staalservice Zuidbroek BV

Volledige service in staalbewerking.
100 jaar ervaring en snelle levering.

Staalservice Zuidbroek snijdt en bewerkt staal in opdracht van STEG

Steel Tower Europe BV

 

Produktie van modulaire stalen windmolentorens

 

 

Staalservice Zuidbroek snijdt en bewerkt staal in opdracht van STEG